GELECEK EtkİNLİKLER
E-SPOR TAKIMI
Hukuk, Teknoloji ve Sanat Derneği olarak Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile e-spor alanında protokol imzalanmış olup takım kurulması çalışmaları devam etmektedir.
Devam Eden EtkİNLİKLER
"ALIA" E-DERGİ FAALİYETE GEÇTİ
Hukuk-Teknoloji-Sanat ilişkisi ve bu disiplinlerle ilgili güncel hukuki gelişmeleri konu alan e-dergi "ALIA" (Art, Law, Innovation, Alliance) doğuyor. Dergi, her üç ayda bir İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanacak.
Derginin ilk sayısı olan Kasım 2024 sayısı ile ALIA resmen yayın hayatına başlamış bulunmaktadır.
AI for LAW 101 bootcamp - techcareer.net İŞBİRLİĞİ İLE
Hukuk, Teknoloji ve Sanat Derneği - techcareer.net iş birliğiyle gerçekleşecek AI for Law Bootcamp başvurulara açıldı!
Hukuk fakültesinde öğrenim gören/görmüş katılımcılarımıza özel açtığımız bu Bootcamp'te yapay zekanın temellerini deneyimleyeceksin.
Sen de teknoloji alanında kendini geliştirmek istiyorsan hemen başvur!
SOn BAŞVURU - 10 HAZİRAN
DERSLERİN BAŞLANGICI - 15 HAZİRAN
Tamamlanmış etkİnlİkler
derneğimiz, CAIR-NEPAL İLE İŞBİRLİĞİ KURDU
CAIR-Nepal, öncelikli olarak yapay zeka (AI) araştırmalarına ve toplum ile insan hayatı üzerinde olumlu bir etki yaratacak güvenli AI teknolojileri geliştirmeye odaklanıyor. Biz de, teknoloji ve hukukun kesişimine odaklanan derneğimiz ile birlikte gerçekleştirebileceğimiz projeleri ele aldık. ALIA E-Dergisi, etkinliklerimiz ve konferanslarımız hakkında bilgi vererek ortak çalışmalar için ilk adımları attık.
21 Eylül 2024
DERNEĞİMİZİN E-spor çalışmaları KAPSAMINDA TEMASLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ
E-Spor Federasyon Başkan Vekili Bora Koçyiğit ile bir araya geldik. E-Spor dünyasının dinamik ve hızla gelişen yapısını yakından tanıma fırsatı bulduğumuz bu ziyaret, mesleki açıdan son derece önemliydi. Papara GamerHub'ı gezdik, sektörün hukuki gereksinimlerini ve oyuncuların haklarını daha iyi anlama şansı yakaladık.
Ayrıca, Türkiye E-Spor Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Gürkan Özocak ile e-spor hukuku alanının geleceği, güncel hukuki sorunlar ve bu alandaki gelişmeler hakkında kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdik.
Ziyaretimizin devamında İstanbul Valisi Davut Gül ile bir araya gelerek Derneğimizin gelecekteki çalışmaları hakkında verimli istişarelerde bulunduk.
AĞUSTOS 2024
derneğimiz, "Üçüncü Türkiye Bilişim Şurası"na katılım sağladı
Derneğimiz, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından üçüncüsü düzenlenen Türkiye Bilişim Şurası'na davet edildi. Etkinliğe derneğimizi temsilen dernek başkanı Volkan Kurtar ve dernek yönetim kurulu üyeleri Berna Gökkaya ile Tuğberk Taşkaya katılım sağladı.
24-28 hazİran 2024
HUKUK & İNOVASYON İLE LEGAL DESIGN
Bilkent Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç Dr. Pınar Çağlayan Aksoy ve Estonya Tallinn Teknoloji Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Tanel Kerikmäe ile aynı kurumda erken dönem araştırmacısı LL.M. Ebru Metin'in katılımıyla Adana Adliyesi konferans salonunda Hukuk ve İnovasyon konulu konferans ve konferansı takiben katılımcılarla Legal Design konulu workshop etkinliği düzenlenmiştir.
19 NİSAN 2024
HUKUKÇULAR İÇİN TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI KONFERANSI
Av. Elif Hilal Umucu'nun katılımıyla Blokzincir, Smart Contract'ler (Akıllı Sözleşmeler), DAO'lar, NFT'ler gibi kavramlar ile genel manada bir hukukçunun teknoloji alanında sahip olması gereken yetkinlikler üzerine Adana SEYTİM desteği ile derneğimiz tarafından interaktif bir konferans organizasyonu gerçekleştirilmiştir.
9 MART 2024
BİNNAZ DÜZGÜN İLE SIFIRDAN İNGİLİZCE EĞİTİMİ
Avukat ve Stajyer Avukatlara özel, Binnaz Düzgün tarafından tamamen ücretsiz sıfırdan İngilizce eğitimi!
4 MART 2024
GelİŞEN TEKNOLOJİLER VE HUKUKİ SORUNLAR KONFERANSI
Bilkent Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç Dr. Pınar Çağlayan Aksoy, Doç Dr. Hüseyin Can Aksoy ve Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Zehra Özkan Üner tarafından Adana Bölge Adliye Mahkemesi konferans salonunda NFT'ler, Blokchain ve Yapay Zeka uygulamalarının hukuki boyutu üzerine derneğimiz tarafından konferans organize edilmiştir.